top banner image
 
 
 

Generationsskifte

Et generationsskifte handler om meget mere end salget af din virksomhed – det handler også om dig som selvstændig eller virksomhedsejer og dine børns fremtidige livsvilkår.
 

Det handler om dig

Mange virksomhedsejere drømmer om at give stafetten videre til næste generation. Er du én af dem, anbefaler vi at begynde planlægningen i god tid. Det vil nemlig sikre dig de bedste forudsætninger for at få den løsning og pris, som passer dig.

Der er mange faktorer at tage højde for, når du vil foretage et generationsskifte. Hos Azets Audit  tilbyder vi rådgivning om alle typer af generationsskifte og de forskellige muligheder, der er for dig eller din virksomhed, hvad enten du er selvstændig erhvervsdrivende eller ejer af et A/S eller ApS.

 

Det bør du overveje

Hvis du er virksomhedsejer og planlægger at lade virksomheden gå i arv til næste generation, er der en håndfuld spørgsmål, du bør stille dig selv.

  • Hvordan gør du din virksomhed klar til generationsskifte?
  • Skal den gå i arv? Eller sælges?
  • Hvor meget udgør skatter og afgifter? Og er der tilstrækkelig likviditet?
  • Hvor meget får du selv? Og synes du, det er nok?
  • Hvad kan der ellers gøres?

Påbegynd overvejelserne i god tid, og få en økonomisk rådgiver med i planlægningen.

Tre typer af generationsskifte:

Et management buy out (MBO): Med eller uden investor eller anden ekstern kapital. Eksempelvis kan en eller flere personer gå sammen om at overtage virksomheden.

Et management buy in (MBI): Med eller uden investor eller anden ekstern kapital. En ekstern person køber og overtager virksomheden.

Det traditionelle generationsskifte: En virksomhedsejers overdragelse til slægtninge.


I samarbejde med dig gennemgår vi de vigtigste forhold i forbindelse med et generationsskifte, herunder de skattemæssige og tidsmæssige aspekter samt muligheden for at overdrage til familie, medarbejdere eller tredjemand.

 

Ønsker du mere information?

Udfyld venligst formularen til højre, og så kontakter vi dig hurtigst muligt. Du er også altid velkommen til at kontakte os på:

Tlf. 70 232 232

Ja, vær venlig at håndtere min anmodning. Jeg accepterer, at Azets modtager og gemmer mine kontaktoplysninger i overensstemmelse med Privacy Statement

Ja tak, jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet fra Azets. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen.